Picasso

Pablo Picasso 

Picasso föddes i Málaga 1881 och tillbringade 10 år i husen som flankerar Plaza de la Merced. Museo Casa Natal i hans första hem innehåller böcker, möbler och verk av hans konstprofessor far, José Ruiz y Blasco. Museo Picasso Málagas permanenta samling av konstnärens verk ger en omfattande översikt över hans karriär.

Bronsskulpturen av Pablo Picasso på Plaza de la Merced i Málaga, är en sittande staty som skapades av Francisco López Hernández år 2008. Statyn är 1,4 m hög och föreställer Picasso sittande på en marmorbänk med en penna i handen, som om han antecknar något. Statyn är en del av en bänk, vilket gör det möjligt för besökare att sitta bredvid Picasso.

Guernica är en stor oljemålning av den spanska konstnären Pablo Picasso. Målningen är en av hans mest kända verk och anses av många konstkritiker vara det mest rörande och kraftfulla anti-krigsmålningen i historien. Målningen är 3,49 meter hög och 7,76 meter bred och är målad i grått, svart och vitt. Den visar lidandet som våld och kaos orsakar och innehåller flera symboliska element, inklusive en gored häst, en tjur, skrikande kvinnor, en död baby, en stympad soldat och lågor. Målningen skapades som en reaktion på bombningen av Guernica, en stad i Baskien i norra Spanien, under spanska inbördeskriget 1937.
Målningen är utställd på Museo Reina Sofía i Madrid.

“En gored häst” är en häst som har blivit allvarligt skadad av en tjur under en tjurfäktning. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tjurfäktning

Bernadottesläkten