Fjällröding på resturang
Detta
borde vara fjällröding, men är den rökt, gravad eller grillad?
På Njupeskärsserveringen vid Naturum Fulufjället serveras
fjällröding som oftast är grillad eller stekt, inte rökt eller gravad.
Det stämmer med både presentationen på tallriken och typisk tillagning i
fjällrestauranger.
🍽️ Tillagning av
fjällröding vid Njupeskär
- Grillad
eller stekt filé: Bilden visar en filé med stekyta, vilket tyder på
att den är grillad eller stekt i panna. Det är den vanligaste
tillagningen på fjällrestauranger, särskilt när fisken serveras varm med
potatis och sås.
- Rökt
fjällröding serveras ofta kall, i tunnare skivor, med t.ex. .
pepparrotskräm eller på smörgås – inte med varma tillbehör som
potatisklyftor.
- Gravad
fjällröding är ännu ovanligare i restaurangluncher, och används främst
som förrätt eller på buffé.
🧭 Lokalt och
säsongsanpassat
- Naturum
Fulufjället och Njupeskärsserveringen har en meny som speglar fjällmiljön
– fjällröding är en lokal delikatess.
- Menyn
varierar efter säsong, men fjällröding är ofta en huvudrätt under
sommaren och hösten, tillagad med enkelhet för att framhäva fiskens smak.
🥔 Tillbehör som stödjer
grillad tillagning
- Potatisklyftor,
örtsås och sallad är typiska tillbehör till varm fiskrätt.
- En citronklyfta
tyder också på att fisken är varm och nyligen tillagad – inte gravad eller
rökt.

Kommentarer
Skicka en kommentar