Uppsala slott

 

Uppsala slott


Uppsala slott är ett av Uppsalas främsta landmärken och historiska platser. Det har en rik historia och fungerade under lång tid som Upplands administrativa centrum. Idag är slottet residens för Uppsala läns landshövdingar. Här finns även tre museer:

1.  Uppsala konstmuseum: Detta museum visar modern och samtida konst av nationella och internationella konstnärer. De har ett särskilt ansvar att bevaka konsten i kommunen och regionen Uppsala1.

2.  Fredsmuseum: Fredsmuseet är en del av Uppsala slott och fokuserar på fred, konfliktlösning och mänskliga rättigheter. Det är en plats för reflektion och lärande om fredens betydelse i världen.

3.  Vasaborgen: Vasaborgen är resterna av det ursprungliga Uppsala slott. I de gamla 1500-talsruinerna kan besökare uppleva oförglömliga berättelser och historier. Under sommaren erbjuds dagliga visningar, medan resten av året har man möjlighet att boka guidade turer2.

Slottet har också ett nytt museum, Uppsala slottshistoriska, som kommer att öppna år 2024. Målet med detta museum är att göra det möjligt för fler att ta del av slottets och Uppsalas historia samt göra slottets kulturmiljö mer tillgänglig1. 🏰🇸🇪

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Järnvägsstationen i Nora mm

Tjurfäktning