Lillkyrkan i Undenäs

 

Vad kan du berätta om Lillkyrkan vid Undenäs kyrka?

Copilot:

Lillkyrkan vid Undenäs kyrka är ett intressant projekt som har sin egen unika historia. Låt mig berätta mer!

  • Bakgrund: För ungefär 15 år sedan kom tanken på en “Lillkyrka” från Barnverksamheten i Mölltorp. Tyvärr fick förslaget inte gehör då, men idén levde vidare. Kyrkogårdschefen Anna Arne Andersson tog med sig bärarlaget på en studieresa till Lidköpings kyrkogård våren 2019. Där fick de se en “Lillkyrka” byggd på en traktorkärra, och de tyckte att konceptet var trevligt.
  • Byggprocessen: Efter att ha hämtat en avregistrerad husvagn från Fribergs Fritidscenter i Igelstorp i december 2019 började arbetet. De reglade upp väggar och tak, lade på shingel och gjorde fönster och fönsterkarmar. En specialist på blyinfattade fönster, Simo Heinonen från Skogen i Vänersborg, bidrog med ett vackert fönster till koret. Isolering, skivor på innerväggarna och ventilation installerades.
  • Detaljer: Lillkyrkan har ett litet bord som fungerar som altare, renoverade småstolar från kyrkans barntimmar och elektricitet med central och belysning. En fristående klockstapel med en liten klocka är också en del av projektet.

Det är fantastiskt att se hur engagemang och kreativitet har resulterat i denna charmiga “Lillkyrka” vid Undenäs kyrka12


ss

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tjurfäktning

Järnvägsstationen i Nora mm